CHRISFISH

Kulmule

Man kan fiske kulmulen (hake på engelsk) i Nordsøen og det nordlige Skagerrak. Fisken findes sjældent i de indre farvande. Man kan finde den også fra Norge over Island og sydpå til Spanien og Portugal samt hele Middelhavet. Den lever på ca. 50-500 meter dybt vand og holder sig ved bunden om dagen. Men om natten jager den små stimefisk. Den æder også torskefisk, blæksprutter, sild og yngre artsfæller. Navn kulmule sigter til fiskens sort mund, som er fyldt med spidse tænder. Lokale fiskere har givet denne fisk mange lokale navne. Den er også kendt som risbider, løjer og skelfisk.

Hos Chrisfish Danmark A/S afsætter vi fersk kulmule af højeste kvalitet. For at sikre fiskens holdbarhed og friskhed leverer vi kulmuler i termokasser, som holder fiskens temperatur under 2 graders varme uden at nå frysepunktet. For os er det vigtigt, at vores kunder modtager de fisk og skaldyr, vi sælger, lige så friske som de forventer. Vores mange års erfaring har givet os dybdegående kendskab til fødevaresikkerhed og produktkvalitet. Man må sige, at det er to grundpiller i vores forretning, der i den grad kendetegner os som virksomhed.

Kulmule – når den er bedst

Vi har den holdning, at kulmulen bør leveres fersk. Der er jo tale om en fremragende spisefisk. I Sydeuropa er det meget udbredt at spise merluza (spansk), pescada (portugisisk), nasello (italiansk). Efter tilberedning kan man tydeligt se kødets flager, som falder let fra benene. Det viser altså, at det drejer sig om en meget mager fisk med et meget saftigt kød, der er mildt i smagen. Det kan tilberedes på mange måder: kogt, dampet, stegt, røget, ovnbagt m.m.

Ganske vist er det Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. Men hos Chrisfish Danmark A/S er vi overbeviste om, at man også i Danmark bør nyde denne fremragende fisk, som sydeuropæerne har taget til sig.

Kontakt Chrisfish A/S i dag på tlf.:+45 96 20 21 00 (fersk fisk) og på tlf.:+45 96 20 21 01 (lageprodukter). Eller skriv venligst til os på mail chrisfish@chrisfish.dk

Kulmule